Formaliteiten

Plechtigheid

Nazorg

Voorbespreking

Onderwerpen ter bespreking

De Opbaring

Het opbaren van de overledene is één van de eerste dingen die geregeld moeten worden na het overlijden. De opbaring kan plaatsvinden thuis op bed, thuis in de kist, maar ook in een rouwcentrum.
Indien voor een opbaring thuis wordt gekozen, zullen wij altijd een koeling plaatsen.
voordat de opbaring kan plaatsvinden dient de overledene te worden verzorgd. Wij laten dit altijd door mensen met een speciale opleiding voor de verzorging van overledenen doen, maar het is ook mogelijk om zelf mee te helpen.

Begrafenis of crematie

Vaak is al bekend of er voor een begrafenis of crematie gekozen wordt. Onze uitvaartverzorger kan u bij een eventuele keuze van advies voorzien.
Als de keuze bekend is zal de uitvaartverzorger contact opnemen met de gemeente, kerkelijke begraafplaats of met het crematorium.

Kerk en andere culturen

Wij kunnen als u dat wenst contact leggen met uw kerkgenootschap. De invulling van de kerkdienst bespreekt u doorgaans zelf met de geestelijke. Wij kunnen er wel voor zorgen dat een liturgie gemaakt wordt.

Drukwerk

De tekst van de rouwbrief moet worden opgesteld. Onze uitvaartverzorger heeft voorbeelden van rouwdrukwerk bij zich waaruit u uw keuze kunt maken. Het is de taak van onze uitvaartverzorger om samen met u een passende tekst te vinden en deze op een correcte manier op de rouwbrief te plaatsen. Omdat wij het drukken van de rouwbrief in eigen beheer hebben kunnen de rouwbrieven doorgaans al de dag na het overlijden bij de geadresseerden zijn. De uitvaartverzorger regelt verder voor u een eventuele rouwadvertentie in de krant.
Ook voor het verzorgen van dankbetuigingen kunt u bij onze uitvaartverzorger terecht.

Muziek

Het is in de meeste aula's van de begraafplaats of het crematorium mogelijk muziek te laten afspelen. U kunt hiervoor zelf, tot uiterlijk 1 dag voor de plechtigheid, uw keuze aangeven bij onze uitvaartverzorger. Het beste is om de muziek op originele cd's aan te leveren, dit ter voorkoming van haperingen bij het afspeelen tijdens de plechtigheid.

Bloemen

Het bestellen van bloemen kunt u zelf regelen bij uw bloemist, maar onze uitvaartverzorger kan dit ook voor u doen. De uitvaartverzorger heeft een boek bij zich waarin foto's staan van veel gebruikte en bijzondere bloemstukken die voor u besteld kunnen worden. Als u speciale wense heeft, kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Condoleance

De condoleance wordt volledig door onze uitvaartverzorger geregeld. Wij maken afspraken met u over de plaats waar de nabestaanden kunnen worden gecondoleerd en waar het condoleanceregister kan worden getekend.